■ Joanna Ochniak

j_ochniak.jpg

Joanna Ochniak, Przewodnicząca Komitetu Women in World Chefs Association (Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni), inicjatorka i prezes Fundacji „Gastronomia na Obcasach” na rzecz wszystkich kobiet pracujących w branży gastronomicznej, aktywna działaczka i propagatorka wielu idei w ramach branży HoReCa. Od 10 lat jest właścicielką firmy FPMS - Doradztwo Unijne, zajmującej się pozyskiwaniem dotacji unijnych na szkolenia oraz podróże kulinarne po Europie dla kadr zarządzających z branży gastronomicznej. Jest także promotorką zawodu szefa kuchni, menedżerem drużyn kucharskich startujących w międzynarodowych konkursach kulinarnych, autorką licznych artykułów poświęconych wydarzeniom kulinarnym w Polsce i na świecie, przewodniczącą Komisji Weryfikacyjnej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC), doradcą kulinarnym i współwłaścicielką lokalu gastronomicznego You&Me Lunch Time w Poznaniu.

[ Wstecz ]