■ Zenon Hołubowski

 

dsc_7876.jpg

Zenon Hołubowski, Executive Chef i właściciel Hotelu Hołubowski oraz Tawerna Toscana w Pile. Jest członkiem Amerykańskiej Federacji Kulinarnej (American Culinary Federation), Światowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni (World Association of Chefs’ Societies) oraz Honorowym Członkiem Euro-Toques Polska. Swoje szlify kulinarne w latach 1991-2001 zdobywał w Stanach Zjednoczonych, gdzie ukończył Culinary Institute of America. Dalsze doświadczenia przyniosły liczne podróże kulinarne, m.in. do krajów skandynawskich, a także do Hiszpanii, Niemiec, Turcji oraz Azji. Swoją pasję do kuchni włoskiej realizował natomiast podczas pobytu we Włoszech, gdzie we Florencji szkolił się w Scuola di Arte Culinaria. W 2014 roku, zdobył certyfikat CEC (Certified Executive Chef) przyznawany przez WACS, a w styczniu 2015 jako pierwszy Polak otrzymał Certyfikat  World Master Chefs Society  uprawniający do tytułu Cerified Master Chef F(CMC).

[ Wstecz ]