■ Łukasz Daszyński i Klaudia Jankowska

ŁUKASZ DASZYŃSKI

lukasz_daszynski_m.jpg

Zwycięzca Primerba Cup 2016

Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w greckiej tawernie Mykonos, gdzie zdobywałem pierwsze doświadczenia. Miałem wtedy 16 lat.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był mój pierwszy udział w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i staż w Barcelonie w restauracji Hisop *.

Inspirację do gotowania czerpię z życia codziennego, z książek i od szefów kuchni, których bacznie obserwuję.

Budowanie dania zaczynam od poznania składników i od zbudowania koncepcji dania.

W pracy motywuje mnie dobry zespół, chęć poznawania nowych smaków i świadomość, że jeszcze tyle przede mną do osiągnięcia.

Najbardziej lubię przyrządzać … na chwilę obecną nie mam jeszcze takiego dania, cały czas odkrywam nowe smaki.

Moje popisowe danie to dwa dania konkursowe z konkursów Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i Primerba Cup, które zapewniły mi zwycięstwo w obu konkursach.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez zgranego zespołu z zamiłowaniem do gotowania.

Chciałbym poznać Gordona Ramsaya i Marco Pierra Whitea

Nie lubię smaku porażki.

Mój największy sukces zawodowy to wygranie konkursów Młody Kreator Sztuki Kulinarnej i Primerba Cup.

Za 5 lat chciałbym zostać szefem kuchni dobrej restauracji.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie perspektywa nowych wyzwań i dobra muzyka.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym bilet do jakiegoś ciekawego, egzotycznego kraju, z którego mógł bym czerpać nowe inspiracje kulinarne.

W dniach 26-27 września będę startować w Kulinarnym Pucharze Polski.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Klaudią Jankowską.

 

KLAUDIA JANKOWSKA

klaudia_jankowska.jpg

Zwyciężczyni Primerba Cup 2016

Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczęłam w 2013 roku, kiedy po raz pierwszy wystartowałam w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było wygranie tego samego konkursy rok później.

Inspirację do gotowania czerpię z książek.

Budowanie dania zaczynam od szukania inspiracji.

W pracy motywuje mnie czas i dobre zaplanowanie dnia pracy.

Moje popisowe danie to … chyba takiego jeszcze nie ma :)

Nie wyobrażam sobie kuchni bez ostrych noży.

Chciałabym poznać Marco Pierre White.

Nie lubię smaku wódki :)

Mój największy sukces zawodowy to zwycięstwo w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej w 2014 roku.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie wygrana :)

Gdybym wygrała bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałabym Amerykę, żeby odwiedzić Anthony’ego Bourdain’a

W dniach 26-27 września będę startować w Kulinarnym Pucharze Polski.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Łukaszem Daszyńskim.

[ Wstecz ]