Patronat Honorowy




Patronat Merytoryczny






Rekomendacja


■ Gianluca Tomasi

tomasi_gianluca_m.png

Szef kuchni w Cucina Tomasi, wykładowca w Istituto Alberghiero S. Gaetano w Vicenza

Absolwent l’Istituto Professionale Alberghiero w Recoaro Terme. Pierwsze doświadczenia zawodowe zdobywał w hotelu Caesar Abano Terme w Forte Village Cagliari oraz w Locanda Maggiore w Montecatini Terme. Następnie wraz z ojcem zarządzał restauracją w rodzinnym mieście Vicenza.

Uczestnik wielu konkursów kulinarnych:

  • Kulinarny Puchar Świata w Luxemburgu 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010, złoty medal  1994;
  • Salon culinaire mondial w Bazylei 1987, 1993, 1999, 2005, złoty medal 1999;
  • Olimpiada Kulinarna we Frankfurcie 1988, 1992, Berlin 1996, Erfurt 2000, 2004, 2008, 2012 srebrny medal Erfurt, Frankfurt
  • Międzynarodowe Pokazy Sztkui Kulinarnej w Salzburgu (Internationale Kochkunstaussetellung in Salzburg) 1990, 1993 złoty medal, 1996, 1999 złoty medal, 2002 złoty medal, 2005 złoty medal
  • Intergastra Stuttgart, 1998, 2000 złoty medal, 2002 wyróżnienie, 2012 złoty medal z wyróżnieniem
  • Norymberga1999, złoty medal z wyróżnieniem
  • Junior Masterchef Competition, Johannesburg 1988, 4. miejsce.

Zdobywca złotego medalu w konkursach krajowych (Włochy):

- Montecatini Terme;

- Recoaro Terme;

- Abano Terme;

- Arco di Trento;

- Udine;

- Brescia;

- Verona.

Wyróżniony tytułem „profesjonalny szef kuchni roku we Włoszech w 2005 r. oraz odznaczony "Grand Cordon d'or" z Księstwa Monako.

Juror w konkursach krajowych i międzynarodowych. Autor książek o tematyce kulinarnej: "Wszystko w swoim czasie" 2006, "Szef kuchni na wyciągnięcie ręki" 2012, "Planeta finger food" 2014.

[ Wstecz ]
Patroni Medialni