Patronat Honorowy




Patronat Merytoryczny






Rekomendacja


■ Tomasz Purol

tomasz_purol_1.jpg

Tomasz Purol pracuje w zawodzie kucharza już od ponad 20 lat. Przygodę z gastronomią rozpoczął w Poznaniu w Zespole Szkół Gastronomicznych. Wtedy też został wybrany na uczestnika praktyk w poznańskim Hotelu Park. Tam właśnie stawiał swoje pierwsze kroki w zawodzie. W dalszej kolejności jego zawodowe umiejętności kształtowały takie miejsca jak restauracja Brovaria, gdzie pełnił obowiązki zastępcy Szefa Kuchni,Villa Hof w Trzęsaczu, Hotel Remes w Opalenicy, hotel w Osiakowie pod Wieluniem czy Concordia Taste w Poznaniu. Obecnie jest szefem kuchni w restauracji Blow Up Hall 5050 w Starym Browarze w Poznaniu.

Tomasz Purol jest uczestnikiem i laureatem wielu konkursów. Zdobył złoty medal podczas Drużynowych Mistrzostw Europy Młodych Kucharz we Włoszech w Riva del Garda. W 2000 roku byłem pomocnikiem Dominika Brodziaka, z którym wygrał pierwszą edycję Kulinarnego Pucharu Polski. Zwycięstwo odniósł też w 2006 roku w Olimpiadzie Smaku. W 2007 roku zajął pierwsze miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski, a w 2015 został Top Chef’em.

[ Wstecz ]
Patroni Medialni