■ Iwona Niemczewska

iwona_niemczewska_male.jpg

Szef kuchni i właścicielka restauracji „Z Drugiej Strony Lustra” w Szczecinie

Z wykształcenia jest prawnikiem, a także kucharzem i cukiernikiem z dyplomami szkół Le Cordon Bleu w Londynie i Paul Bocuse Instutut w Ecully.

Brała także udział w szkoleniu cukierniczym w renomowanej hiszpańskiej szkole Espai Sucre w Barcelonie prowadzonym przez Watera Vogta (Espaisucre School Creative Team Leader). Odbyła również staże w gwiazdkowych restauracjach w Londynie: Murano (jedna gwiazdka Michelina), Club Gascogne (jedna gwiazdka), Hibiscus (dwie gwiazdki). Jest członkiem Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz WACS.

Kuchnia w jej własnej restauracji łączy w sobie smaki i aromaty ze świata i polski. Wszystkie dania i desery powstają w oparciu o filozofię Slow Food – wyłącznie z naturalnych składników.

[ Wstecz ]