■ Jacob H. Magnusson

jacob_magnuson_m.jpg

Szef kuchni i właściciel restauracji Hornid w Rejkiawiku

Od lat związany z gastronomią. Prezes Islandzkiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni, a w latach 1995-1997 również Prezes Nordyckiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni. Jest także jednym z właścicieli Akademii Bocuse d´Or w Islandii.

Uczestniczył w wielu konkursach kulinarnych, w tym w pierwszej edycji Global Chefs Challenge w Melbourne w Australii organizowanej przez WACS.

Jacob posiada bardzo bogate doświadczenie jako sędzia w konkursach kulinarnych. Oceniał uczestników m.in. podczas takich wydarzeń jak:

  • “Food an Fun International Competition” 1995 - 2017  Islandia,
  • Szef Roku w Norwegii – Przewodniczący Jury - 2010
  • Expo Gast International 2008 - 2010  Luxemburg
  • Giving Judging seminar in the Hotel and catering school - 2009  Iceland
  • International Kremlin Culinary Cup 2005 - 2007  Rosja
  • Olimpiada Kulinarna IKA 2008  Niemcy
  • Olimpiada Kulinarna IKA Niemcy
  • Szkolenie dla sędziów kulinarnych 2005 Dania
  • Expo Gast International - 1998  Luxembourg.

Członek komitetu kulinarnego WACS 2015-2017. Juror w konkursie Szef Roku na Łotwie w 2016 roku
Obserwator WACS podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie w 2016 roku.

[ Wstecz ]