■ Maciej Rosiński

maciej_rosinski_zmniejszone.jpg

Szef kuchni w łódzkiej restauracji Affogato

Jest Ambasadorem marki Callebaut, wykładowcą na Chocolate Academy oraz w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau 2017 i nominowany w kategorii Szef Jutra. W roku 2016 nominowany przez Poradnik Restauratora w kategorii Szef Roku. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata. Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

[ Wstecz ]