- Andrzej Jakomulski

andrzej_jakomulski.jpg

Andrzej Jakomulski swoje pierwsze kroki w gastronomi stawiał w nowo otwieranym hotelu Amber Balic w Międzyzdrojach, skąd pochodzi. Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Następnie pracował w hotelu Klimczok w Szczyrku. W 2004 roku obejął stanowisko szefa kuchni w Villi Sedan w Sopocie.

W latach 2005-2008 szefował w takich obiektach jak hotel Łeba w Łebie i Royal Baltic w Ustce.

Od 2008 roku jest szefem kuchni w hotelu LEDA SPA w Kołobrzegu, a także wykładowcą w Europejskim Centrum Edukacji w Koszalinie realizując projekt '' Akademia Mistrzów Kuchni''.

Był uczestnikiem wielu konkursów kulinarnych w Polsce, a także sędzią kulinarnym w konkursach Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, Primerba Cup i Festiwal Ryb Bałtyckich.

Jest miłośnikiem kuchni francuskiej i pasjonatem kuchni polskiej regionalnej.

[ Wstecz ]