- Konrad Birek

konradbirek.jpg

Szef kuchni, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, współautor książki kulinarnej „Birkowie od kuchni”, prawa ręka Roberta Sowy w jego Studiu Kulinarnym.

Absolwent technikum gastronomicznego przy ul. Poznańskiej w Warszawie oraz Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu.

W 2001 roku zdobył III miejsce w najbardziej prestiżowym konkursie branży gastronomicznej – Kulinarnym Pucharze Polski. W 2002 wygrał konkurs Polish Prestige Hotels o tytuł Profesjonalisty Roku oraz Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb „Sielawa Blues” w Starych Jabłonkach. Pracował jako Chef de partie m.in. w warszawskich hotelach Marriott oraz Jan III Sobieski. Był także z-cą szefa kuchni w hotelu Best Western w Jersey.

Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej oraz tradycyjnej kuchni angielskiej.

[ Wstecz ]