- Krystian Szopka

krystian_szopka.jpg

W gastronomii pracuje od 1998. Od września 2016 executive chef w restauracji Piano Bar. Poprzednio przez 8 lat szef kuchni poznańskiego Sheratona. Jako juror brał udział w licznych konkursach kulinarnych, m.in. w konkursie Wielkopolski Kucharz roku, czy Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Był też trenerem Ogólnopolskiej Reprezentacji Kucharzy Wojskowych na Międzynarodowej Olimpiadzie w Luksemburgu. W Sheratonie tworzy menu i zarządza dwoma hotelowymi restauracjami: serwującą dania będące połączeniem europejskich i orientalnych smaków Fusion oraz utrzymanym w stylu eleganckiego amerykańskiego pubu SomePlace Else z menu w stylu tex-mex. Pragnąc zarazić innych swoją kulinarną pasją, cyklicznie organizuje warsztaty "Gotowanie z Szefem Kuchni" i "Akademia kulinarna", podczas których dzieli się z uczestnikami swoim doświadczeniem i uczy ciekawych sposobów przygotowania potraw.

[ Wstecz ]