- Patryk Dziamski

patryk_dziamski.jpg

Członek „Klubu Szefów Kuchni”. Współtwórca „Poznańscy Kucharze Razem”. Uczestnik 4 edycji programu Top Chef. Juror L’Art de la cuisine Martell 2016. Manager kuchni Kina Kulinarnego Transatlantyk 2013, 2014 oraz 2015 r. Współautor książki „Lekcje smaków” skierowanej do szkół gastronomicznych. Juror techniczny konkursu kulinarnego Trendy Chef 2014 w Bydgoszczy. Juror degustacyjny konkursu Dorszowe Żniwa 2014 w Gniewie. Juror w konkursach kulinarnych: Trendy Chef 2014-2015, Dorszowe Żniwa 2015, Primerba Cup 2015. Szef kuchni, doradca kulinarny nastawiony na odkrywanie nowych trendów kulinarnych. Od 4 lat zaangażowany w nauczanie praktyczne w szkołach o profilu gastronomicznym. Właściciel Dziamski Culinary Studio oraz Dziamski Concept Rest. Od 2009 r. podróżuje po Europie i kształci się u najlepszych szefów kuchni. Reprezentant narodowej kadry Polski – Erfurt 2016 r. Kucharz – Odkrycie roku 2015r. według – Poland 100 Best Restaurants.

Uczestnik warsztatów zawodowych w najlepszej szkole w Barcelonie – ” Hofmann Escuela de Hostelaria ” w 2011 i 2012 roku. Uczestnik ” Taste of Christmas ” w Londynie w 2011 roku. Trener ” Gastronomia na obcasach ” Polagra Food w Poznaniu w 2011 roku. Uczestnik ” Madrid Fusion ”  w Madrycie w 2013 roku. gdzie miał okazję uczestniczyć w prelekcjach u takich sław światowej gastronomi jak: Jordi Roca – El Celler de can Roca, 3 gwiazdki Michelin, najlepsza restauracja świata w 2013 r.; Andoni Luis Aduriz – Mugaritz, – 3 gwiazdki Michelin; Jordi Butron – Espai Sucre – restauracja cukiernicza w Barcelonie.

Uczestnik stażu w Cadilac we Francji w 2013 roku. Uczestnik eliminacji WACS GLOBAL COMPETITION 2013r.

[ Wstecz ]