- Rafał Godziemski

12373152_1120082248017049_50364538418133

Szef kuchni i właściciel Restauracji „Memo Restaurant & Wine” w Bydgoszczy

Pracował między innymi jako:

- Executive Chef w Blue Diamond**** w Trzebownisku k/Rzeszowa

- Executive Chef w Hotelu Słoneczny Młyn**** w Bydgoszczy, gdzie przez blisko pięć lat w nowatorski sposób prowadził kuchnię

- V-ce prezes Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza.

Doświadczenie zdobywał prowadząc restauracje w Polsce i w Wielkiej Brytanii, gotując między innymi w londyńskiej restauracji mogącej poszczycić się gwiazdkami Michelin oraz Hotelu**** Victoria Park Plaza zdobywając 1A Rossette czy po prostu angielskich pubach z kuchnią tradycyjną. Gotował dla premierów, konsulów, gwiazd ekranu, muzyki i sportu, zarówno z kraju jak i z zagranicy. m.in. Keanu Reeves, Minister Mołdawii, Konsul Honorowy Węgier, Premiera Wielkiej Brytanii i wielu innych znanych postaci. Kolejne doświadczenia kulinarne to podróże po prawie wszystkich krajach Europy oraz Stanach Zjednoczonych.

Juror Konkursów takich jak: Dorszowe Żniwa, Festiwal Smaku, Mistrz Kuchni Świętokrzyskiej, Primerba Cup, Mistrzostwa Polski Cukierników – Sweet Expo, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej wielu innych .

Uczestnik i zdobywca wielu nagród w konkursach kulinarnych w Polsce:

  • brązowy medalista Kulinarnego Pucharu Świata w Luxemburgu.
  • uczestnik Narodowego konkursu BBQ w USA.
  • uczestnik Olimpiady kulinarnej w Erfurcie.
  • reprezentant Polski w konkursie kulinarnym Global Chef Challenge 2013 w Budapeszcie.

Poza tym główny organizator Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Trendy Chef 2012-2015 oraz Trendy Chocolate Chef 2014 z rekomendacją prestiżowej szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu. W 2013 roku razem z drużyną brał udział w Transatlantyk Festival Poznań przedstawiającym Kulinarne Kino. Trener Reprezentacji Polski Coppa del Mondo 2014 we Włoszech, gdzie reprezentacja zdobyła pierwszy w historii Brązowy Medal dla Polski.

Jeden z Głównych bohaterów programu rozrywkowo – kulinarnego TVP „ Nożem i Widelcem”.

Podróżnik poszukujący poprzez artyzm, smaków idealnych oraz nowych pomysłów estetycznych i wizualizacji potraw. Jako hobby kulinarne uprawia zioła, kwiaty oraz hobbystycznie zajmuje się botaniką dotyczącą „natury na talerzu”. Indywidualista, praktyk, kreator, podróżnik i pasjonat kuchni. Jak twierdzi : „Przyjmując gości największą radością jest ich kolejny powrót. Cieszą mnie ludzie otwarci na doświadczenia na wszystko co nowe i nie koniecznie konwencjonalne co w mojej kuchni przekłada się na własna awangardę i często autorskie menu”.  Dziś po wielu latach zdobywania doświadczeń zawodowych i podróży kulinarnych pragnie zaprosić Państwa do swojej autorskiej restauracji w sercu Bydgoszczy.

 

[ Wstecz ]