Co nowego u Rafała Grzegorzka?

Nowe stanowisko, nowe wyzwania.

Na terenie pięciogwiazdkowego Hotelu SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój rozpoczęła działalność nowo powstała Restauracja Décompresja. Szefem kuchni został Rafał Grzegorzek, laureat Kulinarnego Pucharu Polski 2015, wcześniej pełniący funkcję zastępcy szefa kuchni Restauracji Art Déco w tymże hotelu.

Autorskie menu Rafała, oparte na świeżych produktach najwyższej jakości, odwołuje się do smaków i produktów popularnych w dwudziestoleciu międzywojennym. W menu znalazły się m.in. takie propozycje jak pstrąg podany z marynowaną cykorią, kruszonym cydrem i emulsją z roszponki czy smażona grasica z żółtkiem confit, boczniakiem, serem łomnickim Kozia Chałwa i ziarnami marynowanej gorczycy. Amatorzy menu degustacyjnego również znajdą interesujące propozycje dla siebie.

Więcej o Restauracji Décompresja >>>

dsc_2955.JPG dsc_3044.JPG

dsc_2458.JPG

Wstecz

Patroni Medialni