Igor Praczyński w duecie z Maciejem Kobylańskim!

Nie wyobraża sobie kuchni bez świeżych ziół.

Igor Praczyński o sobie:

Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2011 roku w Restauracji Dwór Stary Chotów, u boku Macieja Kobylańskiego.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był udział w konkursie Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Inspirację do gotowania czerpię z książek i „podpatrując” gwiazdkowych szefów kuchni.

Budowanie dania zaczynam od klasycznych połączeń smakowych, rodzajów tekstur oraz składników.

W pracy motywuje mnie chęć bycia lepszym w swoim fachu.

Najbardziej lubię przyrządzać ryby i makarony.

Moje popisowe danie to łosoś z krewetkami.

Nie wyobrażam sobie kuchni bez świeżych ziół.

Nie lubię smaku pikantnego.

Mój największy sukces zawodowy to wspólna praca Szefem Maćkiem Kobylańskim i uzyskanie 2 czapek w przewodniku Gault & Millau.

Za 5 lat chciałbym zostać szefem kuchni.

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie udany serwis.

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Włochy, aby poznać regionalne wina, pasty i sery.

W dniach 26-27 września będę skupiony i zmotywowany na swoim występie w Kulinarnym Pucharze Polski.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Maciejem Kobylańskim.

Wstecz