Kulinarny Puchar Polski - konkurs dla perfekcjonistów

Wywiad z Iwoną Niemczewską, Jurorem Kulinarnego Pucharu Polski.

Iwona Niemczewska z wykształcenia jest prawnikiem, a także kucharzem i cukiernikiem z dyplomami szkół Le Cordon Bleu w Londynie i Paul Bocuse Instutut w Ecully. Brała także udział w szkoleniu cukierniczym w renomowanej hiszpańskiej szkole Espai Sucre w Barcelonie prowadzonym przez Watera Vogta (Espaisucre School Creative Team Leader). Odbyła również staże w gwiazdkowych restauracjach w Londynie: Murano (jedna gwiazdka Michelina), Club Gascogne (jedna gwiazdka), Hibiscus (dwie gwiazdki). Jest członkiem Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz WACS. Kuchnia w jej własnej restauracji łączy w sobie smaki i aromaty ze świata i polski. Wszystkie dania i desery powstają w oparciu o filozofię Slow Food – wyłącznie z naturalnych składników. W 2017 roku Iwona Niemczewska zasiadła w gronie Jurorów Kulinarnego Pucharu Polski. Podczas konkursu zapytaliśmy ją o obecnie panujące trendy kulinarne, poziom uczestników konkursów, a także o cechy, które wyróżniają najlepszych kucharzy.

Wstecz