Tu nic nie dzieje się przypadkowo

Wywiad z Tomaszem Grabskim, Jurorem Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Tomasz Grabski jest głównym Szefem Kuchni Unilever Food Solutions na Europę Centralno-Wschodnią. Koordynuje działania w Polsce, Czechach, na Słowacji, w krajach Bałtyckich oraz na Ukrainie. Jego rolą jest zarządzanie zespołem szefów kuchni, wspólne tworzenie szkoleń kulinarnych oraz zrozumienie i przełożenie potrzeb szefów kuchni na możliwości produkcyjne Firmy.

Podczas Kulinarnego Pucharu Polski, Tomasz Grabski oceniał dania zawodników - przystawkę i deser. Zapytany o poziom tegorocznej edycji konkursu odpowiedział, że kucharze, którzy zostają zakwalifikowania do kKPP są dobrze przygotowani, mają strategię działania, a na talerzu przedstawiaj swoją filozofię dania. Co więcej, dania konkursowe i geneza ich powsatania może też być dobrą lekcją dla Jurorów.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu:

Wstecz