■ Mariusz Nowicki

mariusz_nowicki_m.jpg

Właściciel Akademii Kulinarnej Mariusza Nowickiego.

W latach 2005-2007 pracował jako Execitive Chef w  Hotelu ****MOŚCICKI w Spale. Wcześniej jako Executive Chef  w warszawskich restauracjach: Tygmont , Qult  Club, Cafe  Szparka (2001-2005) oraz jako Kitchen Supervisor w Hotelu Marriott w Warszawie. Od 2014 roku pełni funkcję Sekretarza Generalnego Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. W latach 2009-2012 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski podczas Culinary Baltic Cup organizowanej przez „Academy Of Hospitality” w Petersburgu. Założyciel Zespołu kulinarnego Polish Barbecue Team.

Organizator i uczestnik wielu zawodów w Polsce i zagranicą:

2017 - dwa złote medale w Mistrzostwach Litwy

2015 - Międzynarodowy Mistrz Litwy BBQ

2013 - Mistrz Polski BBQ / Żnin

2012 - II miejsce w Mistrzostwach Polski

2010 - III miejsce w Mistrzostwach BBQ na Litwie, II miejsce w Mistrzostwach Łotwy.

2006 - Mistrz Świata / Wrocław

2006 - 2017 Mistrzostwa Świata w Tennessee USA

2006 - trener Młodzieżowej Reprezentacji w konkursie o Puchar Świata w Luxemburgu (dwa brązowe medale)

2005 - Vice Mistrz Świata, Trener i Kapitan / Węgry.

2003-2005 - asystent trenera Młodzieżowej Reprezentacji na Olimpiadę w Erfurcie w 2004 roku (brązowy medal w konkurencji “Kuchnia Gorąca”)

Posiada również doświadczenie jako juror w konkursach kulinarnych. Oceniał m.in. uczestników takich konkursów jak: Arte Kulinaria Italiana, Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Dorsza, Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ogniska, Święto Baraniny, Święto Borowika, Święto Myśliwych, Sielawa Blues.

Obsługiwał również ważne uroczystości organizowane dla Ambasad RP, a także Restaurację Polską podczas Narodowej Wystawy EXPO 2008 w Saragossie, która zajęła III miejsce spośród wszystkich wystawców.

 

[ Wstecz ]