■ Joanna Ochniak

j_ochniak.jpg

Joanna Ochniak - międzynarodowy,  certyfikowany juror konkursów kulinarnych, ambasador Kulinarnego Pucharu Polski, inicjator i współorganizator konkursu im Rafała Jelewskiego Wielkopolski Kucharz Roku, ekspertka w dziedzinie szkoleń i marketingu w gastronomii, przewodnicząca Komitetu Międzynarodowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.  Od 15 lat właścicielka firmy FPMS - Doradztwo Unijne, zajmującej organizacją szkoleń oraz podróży kulinarnych dla kadr zarządzających w branży gastronomicznej na całym świecie. Promotorka zawodu szefa kuchni, menedżer drużyn kucharskich startujących w międzynarodowych konkursach kulinarnych, autorka licznych artykułów poświęconych wydarzeniom kulinarnym w Polsce i na świecie. Joanna Ochniak zasiada w Kapitule Kulinarnego Pucharu Polski, Kapitule Hermesów Poradnika Restauratora oraz w Komisji Weryfikacyjnej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC). Autorka Kodeksu Etycznego Jurora Konkursów Kulinarnych. W 2017 roku za swój wkład w rozwój i propagowanie polskiej gastronomii, uhonorowana tabliczką w Alei Gwiazd Sztuki Kulinarnej w Ostrzeszowie.

[ Wstecz ]
Patroni Medialni