Patronat Honorowy




Patronat Merytoryczny






Rekomendacja


Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

Zapraszamy do udziału w kolejnym konkursie nominowanym do KPP.

Już 2 czerwca 2018 r. odbędzie się kolejna, jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbędzie na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku.

Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Środowiska - Pan Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Pan Krzysztof Jurgiel.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie. Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).

Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne. Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są: filet z miętusa oraz jogurt naturalny. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: udziec z sarny oraz borowik.

Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 13 maja (niedziela) 2018 roku na adres: konrad.birek@gmail.comi/lub s.birek@hotellord.com.pl.

Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas X edycji.

Wstecz

Patroni Medialni